Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: St. James Park
Newcastle boekt belangrijke zege

Newcastle United heeft in eigen huis Wigan Athletic verslagen met 3-0. Door de zege komt het weer iets verder weg van de degradatieplaatsen. Wigan van zijn kant doet geen goede zaak.

Het was een deugddoende zege voor Newcastle, dat de laatste vier wedstrijden in de Premier League had verloren en zo stilaan was weggezakt in het klassement. Nog voor het kwartier stond Newcastle op rozen: Figueroa pakte rood voor de bezoekers en op strafschop scoorde Demba Ba het eerste doelpunt.

Nog geen tien minuten later verdubbelde diezelfde Ba al de score, waarna het lange tijd stil bleef op het veld. Invaller Bigirimana zette iets na halfweg in de tweede helft de eindstand vast: 3-0. Newcastle blijft door deze op de veertiende plaats in het klassement, maar kan toch weer enigszins naar boven kijken, terwijl Wigan vooral naar beneden moet gaan kijken.