Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade du Vélodrome
Marseille verliest kostbare punten

Marseille is thuis zwaar in de boot gegaan tegen Lorient. Het werd uiteindelijk 0-3, waardoor de Zuid-Franse club de kans bij uitstek mistte om voorlopig aan de leiding te komen in het klassement.

Het eerste halfuur was Marseille nochtans baas in eigen huis, maar tien minuten voor het einde van de eerste helft kantelde de wedstrijd helemaal. Kaboré kreeg zijn tweede gele kaart, waardoor Marseille nog meer dan een helft met tien verder moest. Daarenboven werd het van op de strafschopstip meteen 0-1 voor Lorient via Aliadière.

Iets na rust verdubbelden de bezoekers de score via Corgnet en was de wedstrijd meteen gespeeld. Monnet-Paquet maakte op aangeven van Aliadière het feest voor Lorient compleet: 0-3. Door dit verlies komt Marseille niet aan de leiding en kan Lyon later op de avond uitlopen tot vijf punten.