Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Estadio Municipal Jose Zorilla
Barcelona pakt tiende competitiezege op rij

Barcelona heeft alweer gewonnen, dit keer met 1-3 op het veld van Real Valladolid. De Catalanen behouden zo hun ruime voorsprong in de stand.

Real ValladolidBarcelona 1-3

Barcelona wou op het veld van Valladolid de voorsprong in de stand op Atlético Madrid terug op negen punten brengen. Daarom moest gewonnen worden, en dat leek aanvankelijk niet van een leien dakje te gaan. Tegen een stugge thuisploeg werd pas vlak voor rust de score geopend dankzij Xavi. 0-1 was ook meteen de ruststand.

Op het uur pikte Messi ook nog eens een doelpuntje mee, waarmee hij zijn record nog wat extra aanscherpte. Barça drong niet echt meer verder aan en speelde de wedstrijd rustig uit. In de slotminuten kon Valladolid via Guerra nog iets terugdoen, maar de drie punten kwamen niet meer in gevaar. Tello stelde de zege in de toegevoegde tijd helemaal veilig. Het is op die manier al de tiende opeenvolgende zege in de competitie voor Barcelona, dat nu al op weg lijkt naar de titel.

Real Betis – Mallorca 1-2

Real Betis kwam in eigen huis al na vijf minuten op voorsprong via Beñat. Op het halfuur kwam Mallorca echter op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Victor. 1-1 was meteen de ruststand, maar in de tweede helft ging Mallorca alsnog met de volle buit gaan lopen in Sevilla dankzij een strafschop, omgezet door Javi Marquez.

Door het thuisverlies kan Real Betis later in het weekend Malaga van hen zien weglopen, waardoor de vierde Champions League-plaats voorlopig weer even uit het zicht is. Mallorca komt voorlopig weg van de degradatieplaatsen.