Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stadio Luigi Ferraris
Lazio tweede dankzij winst

Lazio Roma springt over Inter Milaan naar de tweede plaats in de stand. Lazio won op het veld van Sampdoria en profiteert zo van het gelijkspel van Inter eerder op de dag.

Sampdoria – Lazio 0-1

Lazio wist dat Inter Milaan met punten had gemorst en dat het mits winst tweede kon komen in de stand. Dat was voor de Romeinen genoeg reden om meteen ten strijde te trekken in de arena van Sampdoria in Genua.

Na een halfuur kwam de club op voorsprong via de Braziliaan Hernanes. Daarna viel de wedstrijd qua goals stil, waardoor het voor Lazio een zeer zuinige zege werd. Drie punten blijven echter drie punten. Bij Lazio moest Cavanda op de bank beginnen, maar hij mocht tien minuten voor tijd wel invallen.

Palermo – Fiorentina 0-3

Staartploeg Palermo kon de eerste helft vrij makkelijk gelijke tred houden met de bezoekers uit Firenze. Vroeg in de tweede helft brak Jovetic de ban voor Fiorentina: 0-1 op aangeven van Cuadrado.

In de laatste tien minuten kregen de bezoekers nog twee strafschoppen, die door alweer Jovetic en Rodriguez werden afgewerkt. Mooie zege voor Fiorentina, dat daarmee naast Internazionale in de stand komt. Palermo blijft op een degradatieplaats staan.

Siena – Napoli 0-2

Napoli verloor in alle competities samen al vier keer op rij, dus moest er absoluut nog eens met winst worden aangeknoopt. Hekkensluiter Siena leek dan ook een ideale Chinese vrijwilliger om tegen uit te halen. Toch duurde het heel erg lang voor Napoli een doelpunt kon scoren tegen Siena.

Vijf minuten voor tijd scoorde Maggio het bevrijdende doelpunt, al werd het dankzij een strafschop van Cavani in de slotminuut zelfs nog 0-2. Napoli blijft zo in het zog van Lazio, Inter en Fiorentina.