Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Estadio La Rosaleda
Roque Santa Cruz duwt Real in crisis

Malaga heeft thuis met 3-2 gewonnen van Real Madrid. Malaga komt zo tot op twee punten van de Madrilenen, die al zestien punten achterstand tellen op Barcelona.

Malaga – Real Madrid 3-2

In de eerste helft duurde de studieronde heel lang en werd er uiteindelijk niet gescoord. ‘Golden Boy’ Isco opende vijf minuten na rust de score voor de thuisploeg. Dankzij een eigen doelpunt van Sergio Sanchez kwam Real Madrid nog even terug in de wedstrijd.

Een kwartier voor tijd ontbond Roque Santa Cruz zijn duivels: in drie minuten wist hij twee keer te scoren. De aansluitingstreffer van Benzema zorgde nog voor tien spannende minuten, maar Malaga hield de drie punten thuis.

Real Madrid zit in crisis: het verloor in de Spaanse beker en pakt nu ook een 1 op 6 in de competitie. De titel lijkt te zijn gaan vliegen, het wordt stilaan uitkijken om de derde plaats vast te houden. Malaga staat nu vierde op twee punten van De Koninklijke.

Osasuna – Granada 1-2

Granada komt weg van de degradatieplaatsen na een knappe zege op het veld van Osasuna. De thuisclub staat nu voorlaatste in de stand, terwijl Granada naar de vijftiende plaats is gestegen.

Osasuna kwam nochtans snel op voorsprong via Nino, maar de bezoekers zetten vlak voor rust de achterstand weer recht. Mainz zorgde voor de 1-1 ruststand. Vlak na rust zette Dani Benitez vervolgens Granada op voorsprong. Het bleef uiteindelijk 1-2, waardoor Granada drie gouden punten pakt.