Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Goodison Park
Lampard zet Chelsea voorbij Everton

Chelsea springt terug naar de derde plaats in de stand na een 1-2 overwinning op het veld van Everton. Frank Lampard was de held met twee doelpunten.

Everton kreeg thuis tegen Chelsea de kans om over Chelsea en Arsenal voorlopig naar de gedeeld derde plaats te springen in het klassement, maar dan moest het wel winnen van Chelsea. Al na twee minuten stond de thuisploeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Steven Pienaar. De Zuid-Afrikaan deed zo de thuisfans dromen van een stunt, tot enkele minuten voor rust Frank Lampard de bordjes weer op gelijke hoogte zette.

Een kwartier voor tijd wist Lampard zelfs een tweede keer raak te treffen, waardoor de bezoekers uiteindelijk nog met de drie punten naar huis konden. Een goede zaak is het voor Chelsea, dat Everton zo op vijf punten zet.