Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Stamford Bridge
Swansea verrast Chelsea
Sander De Graeve

Swansea versloeg vanavond Chelsea op Stamford Bridge in de heenwedstrijd van de halve finale van de League Cup. Michu en Graham zorgden voor een 0-2 winst. Dezelfde spelers scoorden dit weekend tegen Arsenal in de FA Cup.

De fans van The Blues keerden zich tijdens en na de wedstrijd tegen Fernando Torres, die zijn zoveelste anonieme match speelde. De spits maakte echt niets klaar en Benitez wachtte volgens veel supporters te lang door pas tien minuten voor tijd Demba Ba te brengen.

Al was het Branislav Ivanovic die met twee fouten aan de basis lag van het verlies. Michu bracht Swansea na 38 minuten op voorsprong nadat Ivanovic knullig de bal verloor aan De Guzman. Danny Graham nam in de laatste minuut alle twijfel weg na opnieuw een fout van Ivanovic die een te korte terugspeelpass gaf.

Eden Hazard was bedrijvig maar had weinig geluk bij zijn acties. Zijn beste schot werd door een eigen ploegmaat, Mata, afgeblokt.