Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Emirates Stadium
Man City wint bewogen topper, rood voor Kompany

Manchester City heeft de maat genomen van Arsenal. The Gunners stonden al vroeg met tien en daar profiteerden de jongens van Roberto Mancini van om snel twee keer te scoren. En dat was genoeg om de eerste uitzege in 37 jaar tegen Arsenal te mogen vieren.

Arsenal werkte zichzelf na tien minuten al in de problemen. Laurent Koscielny trok heel opvallend Dzeko tegen de grond in de zestien: penalty voor Man City en rood voor de verdediger. Dzeko zelf zette zich achter de bal maar zijn bijzonder slecht geplaatst schot werd door doelman Szczesny tegen de paal geduwd en net voor de lijn weggeplukt.

Maar met tien moesten The Gunners wel twijken en Man City liet de bal goed rondgaan. Twintig minuten ver loodste Tévez Milner mooi door de verdediging met een subtiel pasje. Vanuit een scherpe hoek ramde de middenvelder het leer tegen de netten. Tien minuten later was de partij zo goed als gespeeld toen Dzeko zijn penaltymisser goedmaakte met een intikker randje buitenspel.

Rood voor Kompany

De frustratie bij Arsenal groeide, want City speelde kinderlijk makkelijk de bal rond met de occassionele versnelling. Arsenal probeerde de bakens wel te verzetten in de tweede helft, maar kwam amper aan kansen. Aan de overkant liet Tévez - helemaal alleen door Dzeko op weg gezet naar doel - de kans op 0-3 liggen en zo bleef het toch ietwat spannend.

Een kwartier voor tijd werd het dan nog tien tegen tien na een tackle van Kompany. Weliswaar op de bal, maar beide voeten waren van de grond en dat was genoeg voor de scheidsrechter om de rode kaart boven te halen. Walcott kreeg twee minuten voor de reguliere speeltijd nog de kans op de aansluitingstreffer, maar Lescott redde zijn bal van de lijn. Het bleef 0-2 en City hoeft de titeldromen dus nog niet op te bergen met zeven punten achterstand op stadsgenoot United.