Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Estádio do Dragão
Porto wint met Defour in de basis
Sander De Graeve

FC Porto won gisteravond met 2-0 van Paços de Ferreira. Porto, dat voor dit weekend een wedstrijd minder gespeeld had dan Benfica, klimt naast Benfica naar de eerste plaats. Benfica speelt maandag nog op bezoek bij Moreirense.

Steven Defour mocht nog eens in de basis starten bij Porto. Alex Sandro bracht Porto na twee minuten in de tweede helft op een 1-0 voorsprong. Defour, die in de 71e minuut gewisseld werd, zag vanop de bank Marat Izmailov met de 2-0 alle twijfel wegnemen.

Ook Sporting Lissabon kon nog eens winnen. Het versloeg Beira Mar met 1-0 en behaalde zo de tweede overwinning op rij in de competitie. Het doelpunt kwam op naam van Carillo. De club ontsloeg onlangs nog Francky Vercauteren.