Competitie: Primeira Liga
Speeldag: Speeldag 12
Porto opnieuw medeleider in Primeira Liga
Christophe van den Boom

Het FC Porto van Steven Defour staat opnieuw naast Benfica aan de leiding in de Portugese competitie. De ploeg van de Rode Duivel won woensdag makkelijk van Vitorua Setubal. Het werd 0-3.

De wedstrijd stond normaal gepland voor de winterstop, maar door het barre winterweer werd die verplaatst naar woensdagavond. Porto begon verschroeiend aan de wedstrijd en na negen minuten opende Martinez de score. De Colombiaan liet zich nadien nogmaals opmerken en scoorde vijf minuten voor affluiten zijn tweede van de avond. In de extra tijd deed Gonzalez er een derde Porto-doelpunt bij.

Onze landgenoot Steven Defour begon als basisspeler aan de wedstrijd. Tien minuten voor tijd werd hij gewisseld. Door de overwinning staat Porto op een gedeelde eerste plaats met 39 punten. Dat zijn er tien meer dan dichtste achtervolger Sporting Braga, dat 29 punten verzamelde.