Competitie: Primeira Liga
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Estádio do Dragão
Porto haalt uit tegen Gil Vicente

De titelstrijd in Portugal blijft ongemeen spannend. Na zestien speeldagen staan Porto en Benfica nog steeds samen aan kop. Tegen Gil Vicente won Porto met forfaitcijfers.

Porto begon met veel druk aan de wedstrijd en dat leidde al na tien minuten tot een dubbele voorsprong: Danilo had de thuisploeg op voorsprong gezet en even later werkte Vitor Vinha de bal in eigen doel.

Na de rust wist ook Rode Duivel Steven Defour zijn doelpuntje mee te pikken: 3-0 en wedstrijd helemaal gespeeld. Varela en Martinez dikten in het slotkwartier de score nog wat aan.

Door de zege staat Porto terug naast Benfica aan kop in de Primeira Liga. Beide teams verloren dit seizoen nog niet en hebben dertien punten voorsprong op eerste achtervolger Sporting Braga.