Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona viert carnaval met zes doelpunten

Barcelona behoudt alvast ook na deze speeldag zijn voorsprong van negen punten op Atlético Madrid. Het won van Getafe met overtuigende 6-1 cijfers.

Al na een kwartier lag de wedstrijd in Camp Nou op slot: Alexis Sanchez en Lionel Messi zorgden voor een snelle 2-0 voorsprong. Daarna speelde Barcelona hun typische spel, waarbij de bal ongrijpbaar werd voor de bezoekers. Dat leidde voor rust echter niet tot nog meer doelpunten.

Na rust nam David Villa snel alle twijfels – als die er nog waren – weg met het derde doelpunt van de middag. Ook invaller Tello kon een doelpuntje meepikken, maar Alvaro wist tien minuten voor tijd de eer te redden voor Getafe.

In het slotakkoord prikten ook Iniesta en Piqué nog een goal tegen de netten, waardoor Getafe wezenloos achterbleef met een 6-1 op het scorebord.