Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 21
Mainz en Augsburg houden elkaar in evenwicht
Christophe van den Boom

FSV Mainz 05 geraakte zondagnamiddag niet voorbij FC Augsburg. Het werd 1-1. Mainz dat nog uitzicht had op de vierde plaats, die recht geeft op de Champions League, doet zo een slechte zaak.

De bezoekers kwamen nochtans op voorsprong vlak voor het einde van de eerste helft. Adam Szalai werd volledig vrijgelaten en toen de verdedigers de bal niet konden wegwerken, bracht hij Mainz op voorsprong.

Mainz kwam nadien met z’n tienen te staan na een rode kaart voor Shawn Parker. De thuisploeg drukte het gaspedaal in en in de 57de minuut kopte Sascha Mölders de gelijkmaker tegen de touwen.

Mainz laat het na om zijn positie te verstevigen. Op dit moment zijn zij nog in de running voor een plaats in de Europa League. De vierde plaats, die recht geeft op Champions League-deelname, mogen ze wellicht vergeten. De kloof bedraagt zes punten. Augsburg staat zeventiende en moet vrezen voor degradatie.