Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Dries Mertens helpt PSV aan winst
Timothy Collard

PSV heeft vanavond een goeie zaak gedaan in Nederland. Het won met 2-1 van en Dries Mertens scoorde. Achtervolger Twente morste alweer met de punten.

Dries Mertens en Georginio Wijnaldum hebben een scheve situatie alsnog rechtgezet voor PSV. Mulenga had Utrecht al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gebracht, maar Mertens zorgde mee voor de wederopstanding van zijn team. Hij trapte op het halfuur een vrije trap heerlijk binnen. De Rode Duivel droeg het doelpunt op aan Mihai Nesu, zijn ex-ploegmaat bij Utrecht, die destijds verlamd raakte na een ongelukkige actie op training.

Na rust verdubbelde Wijnaldum de score en zo hield PSV de drie punten in het Phillips Stadion. Een goeie zaak, zeker omdat FC Twente eerder op de avond niet verder gekomen was dan een gelijkspel tegen hekkensluiter Willem II. Bij Willem II droegen doelman David Meul en Jens Podevijn hun steentje bij aan het gelijkspel. Beiden begonnen aan de partij. Podevijn werd in de tweede helft gewisseld.

PSV blijft aan de leiding in de Eredivisie. Het telt voorlopig 3 punten meer dan eerste achtervolgers Ajax en Feyenoord. Die twee komen morgen nog in actie en kunnen de Eindhovenaren dan bijbenen. Ajax gaat op bezoek bij RKC en Feyenoord neemt het op tegen PEC Zwolle, het team dat vorige week Twente nog op een gelijkspel hield.