Competitie: Primeira Liga
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Estádio do Dragão
Porto zet Benfica weer onder druk

Porto heeft de punten kunnen thuishouden tegen Rio Ave: het won uiteindelijk met 2-1. Steven Defour mocht een halfuurtje matchritme opdoen bij de thuisploeg.

Porto – Rio Ave 2-1

Rio Ave kwam even voor rust op voorsprong dankzij Braga, maar lang konden ze niet genieten van hun voorsprong: nog voor rust bracht Martinez Porto alweer langszij vanaf de strafschopstip. Een kwartier voor tijd besliste de Colombiaan de wedstrijd met zijn tweede doelpunt van de avond. Ondertussen stond Steven Defour voor het eerst in een maand nog eens op het veld.

Porto heeft nu drie punten voorsprong op Benfica, dat morgen terug op gelijke hoogte zal willen komen.

Braga – Vitoria Guimaraes 3-2

Braga blijft in strijd voor plaats drie, op een grote afstand van Porto en Benfica. Het won vrij makkelijk tegen Guimaraes, al werd het nog even spannend in de slotfase.

Via twee keer Eder en Vinicius was Braga 3-0 uitgelopen, maar in de slotfase brachten Paulo Oliveira en Soudani de tegenpartij terug in de wedstrijd. Verder dan de aansluitingstreffer raakten de bezoekers echter niet.