Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Parc Des Princes
Zlatan toont PSG alweer de weg
Timothy Collard

Paris Saint-Germain heeft zich gisteravond ten koste van rivaal Olympique Marseille geplaatst voor de halve finale van de Franse beker. Het werd 2-0 en Zlatan Ibrahimovic scoorde beide doelpunten.

Zlatan zette rond het halfuur zijn team op voorsprong, iets wat tegenstander Joey Barton maar moeilijk kon verkroppen. Enkele minuten later kwamen de twee kemphanen met elkaar in contact en begonnen ze elkaar verwijten naar het hoofd te slingeren. Dat was echter niet alles, Barton maakte een gebaar met zijn hand aan zijn neus, verwijzend naar de niet zo kleine neus van de Zweed.

Ibra kon zich echter wonderwel beheersen en liet het uiteindelijk aan zich voorbijgaan. De scheids kwam niet echt tussen, en Barton kwam ook weg zonder kaart. Zlatans revanche zou zoet smaken. Halverwege de tweede helft kregen de Parijzenaars een strafschop en de Zweedse goalgetter zette die feilloos om: 2-0 voor PSG en boeken dicht voor L’OM.

Ook een andere Engelsman trok de aandacht tijdens deze wedstrijd. David Beckham startte voor het eerst aan de aftrap bij zijn nieuwe club en stond 86 minuten tussen de lijnen. Becks speelde een sobere wedstrijd en hielp zijn team mee aan een 2-0 overwinning op de concurrent.