Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Mandemakers Stadion
AZ zakt verder weg in klassement
Jens Van der Borght

RKC Waalwijk heef vanmiddag met 2-1 gewonnen tegen AZ Alkmaar. Door die overwinning springt RKC over AZ in het klassement. AZ staat zo op een 15e plaats in de Nederlandse eredivisie.

In de openingsfase zorgde AZ voor de meeste dreiging. Via Jozy Altidore, Adam Maher en Roy Beerens kreeg het team van coach Verbeek enkele goede kansen. Uiteindelijk was het RKC dat tegen de gang van het spel in op voorsprong kwam. Mart Lieder versloeg vlak voor rust doelman Esteban.

Na de rust waren het de mannen uit Waalwijk die de beste kansen versierden. Boukhari en Chevalier konden de score niet verder uitbreiden. Even later kreeg RKC het deksel op de neus. Jozy Altidore maakte met zijn zeventiende competitietreffer gelijk. Een goede vijf minuten later zorgde opnieuw Lieder op een rebound voor de 2-1. Hierna hielden de paal en Esteban RKC nog van een extra doelpunt.

Voor RKC was het de eerste competitiewedstrijd in bijna drie maand die ze wonnen. De ploeg van trainer Erwin Koeman springt daardoor over AZ en staat zo op een veilige 13e plaats. AZ volgt een punt achter RKC op een 15e plaats.