Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Weserstadion
De Bruyne slechts gelijk tegen rode lantaarn
Timothy Collard

Werder Bremen heeft vanmiddag geen al te beste beurt gemaakt tegen de hekkensluiter uit de Bundesliga. Werder kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Greuther Fürth. Erger nog, het team van Kevin De Bruyne had zelfs twee strafschoppen nodig om te kunnen scoren.

Kevin De Bruyne maakte de negentig minuten vol op het middenveld van Werder Bremen, maar ook hij kon er niet voor zorgen dat zijn team alweer niet wist te winnen. Bremen wacht zit nu al vier wedstrijden zonder zege. Voor rust viel er weinig te noteren en beide teams gingen rusten met een scoreloos gelijkspel.

Thomas Schaaf greep in en bracht na rust Aaron Hunt in het team. Al na twee minuten spelen in de tweede helft was het Hunt die Bremen op voorsprong bracht. Hij zette een penalty om en wees Greuther Fürth op achtervolgen aan. De reactie van de rode lantaarn liet niet zo lang op zich wachten. Een tiental minuten na het openingsdoelpunt trok Fürstner de bordjes opnieuw in evenwicht.

Op het uur kwam Greuther Fürth zelfs ietwat verrassend op voorsprong. Het doelpunt werd echter al gauw uitgewist door alweer Aaron Hunt. De Duitser zette ten tweede male een penalty om en bezorgde Bremen daarmee toch nog een puntje. In de stand bengelt Werder Bremen op een troosteloze dertiende plaats. Met nog acht speeldagen te gaan is het zelfs nog niet honderd procent zeker van het behoud in de Bundesliga.