Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade Armand Cesari
Lyon lijdt pijnlijk verlies
Jens Van der Borght

Na het 0-0 gelijkspel van afgelopen weekend tegen Marseille, heeft Olympique Lyon opnieuw punten laten liggen. Het verloor met zware 4-1 cijfers op het veld van SC Bastia.

Lyon ging rusten met een 1-0 achterstand. Tien minuten na rust was het op gelijke hoogte gekomen via een doelpunt van Lisandro Lopez. Maar op vijf minuten telde Bastia het team van trainer Rémi Garde helemaal uit. Nog geen twee minuten na het doelpunt van Lyon, bracht Modeste de thuisploeg weer op voorsprong. Enkele minuten later scoorde Thauvin zijn tweede van de avond. Vlak voor tijd zorgde de Tunesiër Khazri voor de 4-1 winst.

Bastia staat dankzij deze zege op een voorlopige veertiende plaats, zes punten boven de degradatieplaatsen. Lyon lijkt door dit verlies PSG te moeten laten gaan. Het blijft op vier punten achterstand. Die kloof kan groeien tot zeven punten als de hoofdstedelingen gaan winnen in Saint-Etienne, de nummer vier in de stand.