Datum: 17/03/2013 19:00
Competitie: Primeira Liga
Speeldag: Speeldag 23
Porto morst opnieuw punten

Porto heeft voor de tweede keer in drie speeldagen punten verloren. Daardoor mist het de kans om Benfica onder druk te zetten. De ploeg uit Lissabon kan later op de avond tot vier punten uitlopen op Porto. Tegen Maritimo werd het 1-1.

Porto was – met Defour in de basis – in Funchal nochtans op voorsprong gekomen iets na het halfuur. Het was James David Rodriguez die voor het eerst in bijna vier maanden nog eens wist de scoren. De jonge Colombiaan zit nu aan acht doelpunten in de Portugese competitie.

Vijf minuten na de 0-1 zorgde de Zuid-Koreaan Hyun-Jun Suk echter al voor de 1-1. In de tweede helft gebeurde er niet veel meer en doelpunten bleven ook uit. Rode Duivel Defour werd op het uur vervangen.

Door het gelijkspel verliest Porto opnieuw kostbare punten in de strijd om de Portugese titel. De ploeg verloor dit seizoen nog niet, maar kan grote concurrent Benfica straks wel vier punten zien uitlopen.