Competitie: Play-off 3
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jan Breydel
Cercle wint match van de hoop met doelpunt Carvalho

Cercle Brugge heeft in eigen huis met 1-0 gewonnen van Beerschot. Een doelpunt van Carvalho was genoeg voor een al bij al verdiende thuiszege. Door de overwinning mag De Vereniging weer enige hoop koesteren op een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League.

Aernout Van Lindt in Brugge

In een aan de ene kant desolaat ogend, maar toch voor een kwart gevuld Jan Breydelstadion begon Beerschot het vurigst aan de wedstrijd. Opvallend, want Beerschot begon met heel veel verdedigend ingestelde spelers aan de match. De eerste kans was voor Benito Raman, maar hij schoot na een mooie rush op Bram Verbist. Ojo kon in de herneming net niet binnentikken.

Uchebo mist veel kansen

Daarna herstelde de thuisploeg het evenwicht. Uchebo zette zich op kracht door op rechts en vond doelman Deloose op zijn weg. Een minuut later was het wel raak. Uchebo legde goed af naar Carvalho en die schoot de 1-0 binnen. Diezelfde Uchebo kreeg in de eerste helft nog enkele dotjes van kansen, maar eerst trof hij de paal en wat later mist hij van dichtbij onbegrijpelijk met het hoofd.

Beerschot maakte ondertussen weinig tot niets meer klaar, al kon het via Bravo ei zo na gelijkmaken op enkele minuten van de koffie. Na de pauze zagen we een gretiger Beerschot uit de kleedkamers komen en coach Mathijssen had ook voor enkele tactische wissels gezorgd: Bravo en Ojo bleven binnen en met Dayan en Suk moest er meer diepgang komen.

Wissels lonen niet bij Beerschot

Dat loonde bijna meteen, maar de kopbal van Dayan zoefde over het doel van Verbist. Aan de overkant mist Uchebo – alweer hij – een vrije kopkans van dichtbij. Beerschot herstelde in de tweede helft het evenwicht op het veld, maar tot veel doelrijpe kansen kwam het ook in de tweede helft niet.

Aan de overkant kon Carvalho zijn wedstrijd bekronen met een tweede doelpunt, maar zijn goede actie werd gevolgd door een heel slecht schot. Ook invaller Bakenga was er nog eens dichtbij, maar keeper Deloose bleef – zoals de hele wedstrijd – kalm en haalde de angel uit de aanval.

Beide teams grossierden verder in de slordigheden, maar de thuisploeg toonde misschien wel het meeste karakter. Lichtpunt was Kristof D’Haene die vanaf de linkerflank voor enkele goede voorzetten zorgde.

Al met al een verdiende thuisoverwinning van de hoop voor Cercle Brugge, dat nu drie punten minder heeft dan Beerschot in play-off III. Volgende week staat deel drie van het mogelijke vijfluik op het programma.