Datum: 15/04/2013 21:00
Competitie: Beker van Portugal
Speeldag: Halve Finales (T)
Benfica naar finale Taça de Portugal

Benfica heeft vanavond 1-1 gelijkgespeeld tegen Pacos de Ferreira. Na winst in de heenwedstrijd in januari was dat voldoende voor een plek in de finale van de Taça de Portugal.

In januari was de heenwedstrijd op 0-2 voor Benfica geëindigd, dus had de ploeg uit Lissabon een heel goede uitgangspositie verworven. Het kon dan ook teren op de uitslag uit de heenwedstrijd en speelde vanuit een zetel.

Kort na de rust zorgde Cardozo voor een voorsprong voor de thuisploeg en zo nog iets meer zekerheid. Tien minuten voor tijd maakte Cicero er nog 1-1 van, maar verder kwamen de bezoekers niet meer.

Benfica gaat zo naar de finale, waar het vermoedelijk Vitoria Guimaraes zal tegenkomen. Ook zij wonnen de heenwedstrijd met 0-2 tegen Belenenses.