Lazio verliest, Genoa speelt gelijk
Conrad Grayson

Lazio kon niet scoren bij Udinese en werd genekt door Antonio Di Natale. Genoa houdt één punt in eigen huis, maar moet blijven oppassen voor degradatie

Udinese – Lazio 1-0

Antonio Di Natale scoorde na negentien minuten de openingstreffer voor Udinese. Het doelpunt kwam er na een gesloten beginfase. Di Natale verschalkte Lazio-doelman Federico Marchetti met een mooie plaatsbal.

Net voor het uur kon Udinese-speler Marques Allan de score bijna verdubbelen, maar Marchetti zat er deze keer wel tussen.

Inspiratieloos Lazio

Hernanes en Stefano Mauri creëerden enkele halve kansen voor de bezoekers, maar dat was niet genoeg om de verdediging van de thuisploeg helemaal open te rijten.

Strijden voor een Europa League-ticket lijkt momenteel het meest haalbare voor beide clubs.

Genoa – Atalanta 1-1

De thuisploeg kwam na zes minuten al op voorsprong via Floro Flores. Hij kopte de bal voorbij Atalanta-doelman Andrea Consigli, na een goede hoekschop van Francesco Metuzalem.

Toch was de vreugde niet van lange duur. De verdediging van Genoa ontzette de hoekschop van Luca Cigarini slecht en Cristiano Del Grosso trapte de bal staalhard voorbij Genoa-doelman Sébastien Frey, 1-1.

Diezelfde Frey voorkwam enkele minuten later een voorsprong voor de bezoekers, na een mooie redding op het schot van Stefano Lucchini.

Pompen of verzuipen voor Genoa

De beste kansen waren voor de rust toch voor Genoa. Nadien demonstreerde Atalanta haar kracht. Ze bekampten het doel van Frey, maar konden geen tweede doelpunt meer binnenprikken.

Beide ploegen leken na 90 minuten tevreden met een gelijkspel. Genoa houdt één punt thuis en blijft daarmee voorlopig steken in de gevarenzone.