Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stade Armand Cesari
Lille pakt volle buit in allerijl

Lille heeft alweer weten te winnen, al was het niet makkelijk op het veld van Bastia. In de slotfase zette het een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning. Daarmee blijft Lille meespelen voor de Europese plaatsen, terwijl Bastia voor alle zekerheid beter nog naar beneden kijkt.

In de eerste helft vielen geen doelpunten te noteren, maar kort na de rust was het prijs voor de thuisploeg. Op aangeven van Rothen zorgde Khazri voor de voorsprong. Lille moest achtervolgen, maar leek lange tijd er niet in te slagen een doelpunt te maken.

In de laatste vijf minuten lukte het dan alsnog: eerst gaf Gueye de gelijkmaker op een presenteerblaadje aan Digne en in blessuretijd maakte Basa het winnende doelpunt. Lille zo weer voorlopig vierde in de stand, Bastia blijft twaalfde met acht punten meer dan de degradatieplaatsen. Het kijkt dus beter nog wat uit.