Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stadio Olimpico
Roma speelt gelijk, Siena verliest alweer
Conrad Grayson

Roma kan door het teleurstellend gelijkspel tegen Pescara niet over Internazionale wippen, terwijl Siena Palermo ziet naderen tot op één punt.

AS Roma – Pescara 1-1

Pescara-speler Ferdinando Sforzini kon na amper een minuut al profiteren van een slappe AS Roma-verdediging, maar besloot over het doel.

Na veertien minuten kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong. Roma-doelman Maarten Stekelenburg kon een trap op doel van Emmanuel Cascione wegboksen, maar de bal kwam in de voeten van Gianluca Caprari terecht. Hij hoefde hem maar binnen te tikken.

AS Roma-speler Alessandro Florenzi trapte op slag van rust de bal nog tegen de paal. Dat was dé kans om de bordjes gelijk te hangen, maar tevergeefs.

Na de koffie bleven de Romeinen kansen creëren en na zes minuten in de tweede helft kon Mattia Destro dan toch een hoekschop benutten van Daniele De Rossi, 1-1.

De thuisploeg bleef de hele tweede helft gevaarlijk, maar wist niet meer te scoren.

Catania – Palermo 1-1

Beide ploegen kregen genoeg kansen in de eerste helft om op voorsprong te komen, maar lieten het elke keer afweten in de zone van de waarheid.

In de 69ste minuut was het dan toch raak voor Catania. Pablo Barrientos devieerde een bal in het doel, na een voorzet in de grote rechthoek.

De wedstrijd leek gespeeld, maar Josip Iličić wist de bal toch nog in doel te werken, na een kopbal van Abel Hernandez. Het doelpunt werd zo hard gevierd, dat een gefrustreerde Mariano Andujar, doelman van Catania, nog een rode kaart pakte.

Palermo blijft in de gevarenzone, maar nadert tot op één punt van Siena, dat op eigen veld verloor van Chievo.

Siena – Chievo 0-1

Chievo kwam via Isaac Cofie en Boukary Drame al bijna vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Ook Siena kreeg enkele goede kansen via Alessandro Rosina, maar die was tweemaal niet efficiënt genoeg.

Op slag van rust was het dan toch raak voor de bezoekers met een goed opgezette counter. Sergio Pellissier passte de bal naar Perparim Hetemaj en die wipte hem over de aanstormende Siena-doelman Gianluca Pegolo.

Een controversieel doelpunt

Na een uur dacht Massimo Paci de gelijkmaker binnengekopt te hebben, maar de scheidsrechter weigerde het doelpunt toe te kennen aan de thuisploeg.

Siena-aanvaller Innocent Emeghara was in de slotfase nog enkele keren kort bij de gelijkmaker, maar het geluk zat hem niet mee.

Siena blijft met dit verlies boven de gevarenzone hangen. Het ziet Palermo tot op één punt naderen.

Bologna – Sampdoria 1-1

Alberto Gilardino bracht de thuisploeg na 23 minuten op voorsprong. De aanvaller kopte de bal binnen op een voorzet van Saphir Taïder, die zich op de linkerflank wist door te zetten.

In de tweede helft kwam er dan toch de gelijkmaker van Gianluca Sansone, die zich al de hele wedstrijd goed in zijn vel voelde. Hij penetreerde in de zestien en vond de weg naar het doel.