Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 34
PSG dicht bij eerste titel sinds 1994
Timothy Collard

Paris Saint-Germain staat heel dicht bij een eerste titel sinds 1994. De Parijse club ging zondagavond met het kleinste verschil winnen op het veld van Evian. Volgende week kan de club zich tot kampioen kronen.

In een flauwe eerste helft viel er bitter weinig te noteren. De stand bij de rust was dan ook logischerwijs nog 0-0. Na de pauze kwam verscheen er echter een veel gretiger PSG tussen de lijnen.

Meteen na de koffie zette Javier Pastore Paris Saint-Germain op voorsprong en de leider leek vertrokken. Niets was echter minder waar, de wedstrijd bloedde dood en sleepte zich naar het laatste fluitsignaal. Verratti en Beckham kregen nog rood, maar PSG kwam niet meer in de problemen.

Zo mogen Zlatan en co de champagne al koud zetten, want volgende week kunnen ze zich bij PSG tot kampioen kronen. De hoofdstedelijke club heeft genoeg aan een overwinning om zich de sterkste van het land te mogen noemen. Dat is toch ook alweer geleden van 1994.