Datum: 11/05/2013 21:30
Competitie: Primeira Liga
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Est脙隆dio do Drag脙拢o
Defour bijna kampioen met Porto na mirakel
Defour bijna kampioen met Porto na mirakel
Foto: © SC

Steven Defour is ineens op weg naar de landstitel. Lange tijd zag het er naar uit dat Benfica de titel zou gaan pakken, maar in een onderling duel zette Porto nu orde op zaken. Het won met 2-1 na een doelpunt in de toegevoegde tijd.

Benfica stond vorige week nog vier punten voor op Porto, maar verspeelde twee dure punten. Op zich niet erg, maar verlies in Porto zou nefast zijn. Het begon goed aan de wedstrijd en kwam na twintig minuten op voorsprong dankzij Lima. Even later hingen de bordjes echter terug in evenwicht dankzij een eigen doelpunt van Pereira.

Daarna ging het spel goed over en weer, zonder echte grote kansen af te dwingen. Een kwartier voor tijd mocht Rode Duivel Steven Defour invallen. Hij zag in de toegevoegde tijd het mirakel zich voltrekken: Kelvin scoorde het winnende doelpunt en zorgde voor bevrijding in Porto.

Porto staat nu – met nog 1 wedstrijd voor de boeg – een puntje voor op Benfica. Volgende week winnen van Pacos de Ferreira en de titel is binnen. Porto verloor dit seizoen nog geen enkele keer in de Portugese competitie, Benfica – tot gisteren – ook niet.

Herbeleef FC Porto - SL Benfica