Speeldag: Finale
Stadion: Santiago Bernabeu
Atletico wint Copa del Rey na verlengingen
Frank Deckers

Atletico Madrid heeft dankzij een goal in de verlengingen de finale van de Copa del Rey gewonnen. Na negentig minuten stond het nog 1-1, maar João Miranda kopte het leer na 10 minuten in de eerste verlenging tegen de netten. Het is de eerste keer sinds 1999 dat Atletico kan winnen van

Beide ploegen kozen vanaf het begin resoluut voor de aanval.  Na een kwartier bracht Cristiano Ronaldo Real al op voorsprong, de Portugees kopte de bal na een hoekschop mooi in de linkerhoek. Atletico was echter niet aangeslagen door de vroege goal.

Falcao en Diego Costa kregen enkele kansen, maar het was wachten tot minuut 35 vooraleer de gelijkmaker viel. De Colombiaan gaf een perfecte pass aan Diego Costa, de bekertopscorer maakte de voorzet perfect af met een schot in de hoek van het doel.

Real Madrid was tijdens de tweede helft zeker de betere ploeg. Ronaldo en Benzema kregen enkele grote kansen, maar de bal strandde telkens op de paal. Een kwartier voor tijd kreeg Real een nieuwe opdoffer te verwerken. Mourinho werd nadat hij de scheidsrechter herhaaldelijk had lastig gevallen naar de tribune gestuurd.

Verlengingen

Atletico kon na acht minuten in de verlengingen het laken naar zich toe trekken. Na een hoekschop kopte João Miranda de bal mooi naast Diego Lopez in doel. Real kreeg nog enkele grote kansen, maar een nog grotere Courtois schudde enkele wereldsaves uit zijn mouwen.

Cristiano Ronaldo kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd nog rood nadat hij had nagetrapt. De match werd ook nog ontsierd door enkele opstootjes, Courtois kreeg zelfs muntjes naar zijn hoofd gegooid. Atletico heeft voor de eerste keer in 25 duels kunnen winnen van de stadsrivaal en onze nationale sluitpost wint voor het derde seizoen op rij een prijs