sasSassuolo
livLivorno
1-0
Datum: 18/05/2013 16:30
Competitie: Serie B
Speeldag: Speeldag 42
Sassuolo kampioen in Serie B
Sassuolo kampioen in Serie B
Foto: © SC

Sassuolo is de nieuwe kampioen in de Serie B. Het had aan een 1-0 zege thuis tegen rechtstreekse concurrent Livorno genoeg voor de titel. Ook Hellas Verona gaat naar de serie A, Livorno zal een plaats in de hoogste klasse moeten verzilveren via de eindronde.

Sassuolo en Livorno speelden een zeer nerveuse wedstrijd, waarbij tot op het einde van de match beide teams kansen kregen om te winnen. Het was uiteindelijk Missiroli die diep in de toegevoegde tijd het Stadio Alberto Braglia deed daveren van vreugde.

Het feest kon meteen beginnen, want er werd afgefloten. Titel dus voor Sassuolo, dat zo voor het eerst in de Serie A zal mogen spelen. De club speelde tot vier jaar geleden zelfs nog nooit in de tweede klasse.

Livorno van haar kant is door de nederlaag op een derde plaats terecht gekomen. Die plaats geeft geen recht op rechtstreekse promotie, al is er wel nog een eindronde.

Hellas Verona speelde 0-0 gelijk thuis tegen Empoli en is daardoor tweede in de stand. Zij mogen wel naar de hoogste Italiaanse voetbalklasse.

Herbeleef Sassuolo - Livorno

Serie B

 Speeldag 42