Datum: 22/06/2013 21:00
Competitie: Confederations Cup
Speeldag: Speeldag 3
Mexico klopt Japan in overbodig duel

Mexico heeft Japan in een overbodig duel op de Confederations Cup verslagen met 2-1. Chicarito zorgde voor de beide Mexicaanse doelpunten.

Zowel Mexico als Japan hadden op deze Confederations Cup nog geen punt gepakt en waren voor de laatste wedstrijd al uitgeschakeld. Het werd dus een duel om plek drie in de groep, waarbij niet veel te winnen was behalve wat eer. Mexico wou wel winnen om vertrouwen te tanken naar de voorronde van het WK toe. Daar is Japan al voor geplaatst.

Voor rust gebeurde er weinig, maar na de rust zorgde Chicarito met twee flitsen voor een dubbele voorsprong. Japan knokte zich daarna - als vanouds - terug in de wedstrijd, maar verder dan een eerredder via Okazaki kwam het niet meer. In de blessuretijd miste Mexico nog een strafschop, maar de winst was wel binnen.