itaItalië
braBrazilië
Datum: 22/06/2013 21:00
Competitie: Confederations Cup
Speeldag: Speeldag 3
Brazilië groepswinnaar na winst tegen Italië
Brazilië groepswinnaar na winst tegen Italië
Foto: © SC

Brazilië won op de slotspeeldag van de poulefase van de Confederations Cup met 4-2 van Italië. Daardoor zijn de Zuid-Amerikanen met 9 op 9 groepswinnaar, waardoor het mogelijk Spanje ontloopt in de halve finale.

Italië wist dat het moest winnen om nog groepswinnaar te worden, maar het speelde niet bijster offensief in de beginfase. Het eerste halfuur werd vooral opgeschrikt door blessures van Abate, David Luiz en Montolivo. David Luiz had zijn plaatsje afgestaan aan Dante en hij schoot - na een draak van een eerste helft - alsnog Brazilië op voorsprong bij de koffie.

Neymar alweer met een leuke vrije trap

Na de koffie werd de wedstrijd heel veel leuker. Brazilië kwam snel dicht bij de 2-0, maar na een verre uittrap van Buffon kwam de bal via Balotelli bij Giaccherini terecht. Hij kreeg veel tijd en wist zo gekruist de gelijkmaker binnen te trappen.

Lang konden de Italianen echter niet dromen van de groepswinst, want Neymar plaatste even later een zelf afgedwongen vrije trap loepzuiver in het hoekje. Halverwege de tweede helft speelde Fred zich vervolgens in de gratie van het publiek, door snoeihard de 1-3 op het bord te zetten.

Italië dringt aan, maar delft het onderspit

Via Chiellini komt er terug hoop voor de Italianen, al moest het nog twee keer scoren voor de groepswinst. Maggio kopte een bal knoeihard tegen de lat en even later werd de wedstrijd aan de overkant definitief beslist door Fred. Met zijn tweede van de avond zorgde hij voor het maximum voor de Zuid-Amerikanen.

Brazilië mag zich zo vermoedelijk opmaken voor een halve finale tegen Uruguay, terwijl Italië een heruitgave van de EK-finale voor de kiezen krijgt. Hopelijk voor Balotelli & co niet met hetzelfde resultaat als vorig jaar.

Vooraf