Benitez: "Napoli doet me denken aan Liverpool"

Benitez: "Napoli doet me denken aan Liverpool"
Foto: © SC

Rafael Benitez is de man die Napoli de weg naar succes moet tonen. "Ik hoop hier een lange tijd te kunnen werken. In dat geval heb ik iets bereikt."

Rafael Benitez was vorig jaar nog aan de slag als interim-coach van Chelsea. De Spanjaard, die door zijn verleden bij Liverpool werd uitgespuwd door de Londense fans, schonk the Blues wel meteen Europees succes. Nu moet de 53-jarige Madrileen in Napoli voor een gouden periode zorgen.

"Ik koos voor Napoli omdat de club me aan Liverpool doet denken", vertelt Benitez in La Gazzetta Dello Sport. "Bovendien krijg ik een uitstekend team onder mijn hoede. De spelers hebben honger naar de bal. Hopelijk kan ik hier een lange tijd werken. In dat geval heb ik effectief iets bereikt."

Italië kloppen

"Ik wil met Napoli attractief voetbal brengen", goochelt Benitez met enkele clichétermen. "Hopelijk raken de transfer met Mario Gomez en Julio César in een stroomversnelling."

Nochtans wordt de oefenmeester van Dries Mertens en co nu al gezien als dé opvolger van Vincente Del Bosque bij de Spaanse nationale ploeg. "Ik geniet er van om dagelijks op het veld te staan, maar ik sluit niet uit dat ik op een dag aan de slag ga als bondscoach. Bovendien heeft Spanje momenteel een uitstekende selectieheer. En het is leuk dat we Italië regelmatig kloppen." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties