"Maarten is buiten categorie"

Jens Hoofteer
| 18 reacties
"Maarten is buiten categorie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maarten Martens maakte vorige week zijn wederoptreden bij AZ nadat hij bijna het hele vorige seizoen miste door een zware knieblessure. AZ- trainer Gertjan Verbeek is blij dat Martens bijna opnieuw de oude is. "Als Maarten fit is, speelt ie. Hij is z贸 goed."

Verbeek laat in het Noordhollands Dagblad zijn licht schijnen over de 28-jarige Oost-Vlaming. "Maarten is buiten categorie. Onvoorstelbaar wat hij kan. Helaas heeft hij fysieke problemen gehad. Laten we hopen dat hij die nu achter de rug heeft."

Martens zal in Alkmaar normaal als linksbuiten spelen. "Ik zal hem niet op het middenveld zetten. De fysieke weerstand die je daar krijgt, zie ik voor Martens absoluut niet zitten. Ik weet wel dat hij prima 'op tien' kan spelen, maar daar moet iemand staan waar ik van op aankan. Dat is met Martens niet zo, gezien zijn recente verleden. Dus ga ik geen elftal om hem heen bouwen."

Martens kan dit jaar weer een belangrijke rol gaan spelen bij AZ. "Dat kan voor ons zo twee plaatsen schelen in het klassement”, zegt Verbeek. “En als Martens in staat is een heel seizoen bij ons te spelen, sta ik er niet eens raar van te kijken als de Belgen hem nog meenemen naar het WK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties