Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Signal Iduna Park
Venijn zit in de staart in Dortmund

Dortmund staat met 6 op 6 mee aan de leiding in de Bundesliga. Tegen nieuwkomer Eintracht Braunschweig ging het nochtans niet van harte voor de CL-finalist.

Bender en Lewandowski kregen al voor de rust enkele leuke kansen om de score te openen en na de pauze was Aubameyang dicht bij een doelpunt, maar het duurde uiteindelijk tot het slotkwartier om de wedstrijd open te breken.

Het was uiteindelijk invaller Hofmann die na een een-tweetje met Hummels de bal kon over de doellijn glijden. Diezelfde Hofmann was ook de aanleiding voor het tweede doelpunt: hij dribbelde in de zestien, tot Bicakcic hem neerlegde en er een strafschop kwam - feilloos omgezet door Reus.

Lewandowski kopte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog een corner voorbij zijn eigen doelpunt, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de bezoekers niet.

Het bleef dus 2-1 en Dortmund mag zo met 6 op 6 mee richting leidersplaats. Braunschweig zit voorlopig nog zonder punten.