Gillet weet op 15 november meer

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Gillet weet op 15 november meer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Naar aanleiding van het omkoopschandaal in Italië kreeg Jean- François Gillet een schorsing van drie jaar en zeven maanden. De doelman vecht deze sanctie nog steeds aan en weet op 15 november meer. Dan komt zijn zaak immers voor bij het Italiaanse sporttribunaal.

Omwille van zijn betrokkenheid in het Calcioscommesse-schandaal werd in juli een schorsing van drie maanden uitgesproken voor doelman Gillet. Ook in beroep werd deze sanctie bevestigd. Eind september richtte de ex-keeper van Bari zich tot het Italiaanse nationale sporttribunaal, zijn laatste mogelijkheid om de schorsing aan te vechten. Op 15 november zal deze rechtbank uitspraak doen en krijgt Gillet dus een definitief antwoord over zijn toekomst. Als de straf opnieuw bevestigd wordt, zit de carrière van de 34-jarige Luikenaar erop.

De advocaten van Gillet vragen om een vrijspraak in de zaak rond de wedstrijd tussen Bari-Treviso. Wat de match tussen Salernitana en Bari betreft, hopen ze op een vermindering van sportieve fraude naar het niet vrijwillig melden van een poging tot omkoping. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties