Datum: 01/11/2013 20:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Signal Iduna Park
Lewandowski demonstreert tegen Stuttgart
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Lewandowski demonstreert tegen Stuttgart
Foto: © SC

Borussia Dortmund heeft VFB Stuttgart, toch ook niet janneke en mieke, weggeblazen met 6-1. Robert Lewandowski was de held met een loepzuivere hattrick in een mum van tijd.

Door Sander De Graeve

Borussia Dortmund ontving in eigen huis VFB Stuttgart. De Borussen waren vooraf duidelijk de favoriet, maar de bezoekers kwamen in het wedstrijdbegin sterk opzetten. De eerste waarschuwing was een bal rakelings langs de kruising.

Even later was het prijs voor Stuttgart. Het team dat elke wedstrijd uit een stilstaande fase scoort, deed dat ook vanavond. Een hoekschop werd door Hagui via de grond binnengekopt. Sahin stond aan de paal, maar kon niet meer bij de bal.

Erop en erover

Het antwoord van Dortmund liet toch niet lang op zich wachten. Op hoekschop, Dortmund kan het dus ook, kopte Socratis Papastathopoulos de bal in het hoekje. Alles te herdoen dus in het imposante Signal Iduna Park.

Het was het signaal om erop en erover te gaan voor Marco Reus. Hij werkte zich met een gelukje voorbij alles en iedereen en liet doelman Ulreich kansloos met een zuivere knal in het verste hoekje. De match bleef een interessant kijkstuk met vlak voor de rust nog een vreemde fase.

Vreemde Mayer

Ref Mayer leek voor een strafschop voor Stuttgart te fluiten, maar bedacht zich al dan niet op aanraden van zijn assistent. Hij loste het voorval op door in de zestien een scheidsrechtersbal te geven.

Na de koffie maakte Dortmund de zaak af zonder echt te domineren. Reus speelde met een knap hakje in de zestien Lewandowski aan en die miste niet. In dezelfde minuut werd het zelfs 4-1 dankzij opnieuw Lewandowski. Na de aftrap stonden ze achterin te slapen bij Stuttgart en match voorbij.

Robert, Robert, Robert

Lewandowski ging dan op zoek naar de snelste hattrick ooit, maar dat lukte niet. Hij moest genoegen nemen met een 'doordeweekse' zuivere hattrick. Een bal die terugkwam van doelman Ulreich werd genadeloos in doel genageld voor de 5-1.

Aubameyang mocht daarna nog de 6-1 in doel leggen. Stuttgart was tegen dan allang vergeten dat het 0-1 op voorsprong stond na 13 minuten. De ref vond het welletjes na exact 90 minuten. Dortmund is klaar voor de clash tegen Arsenal.

Opstellingen

Borussia Dortmund Borussia Dortmund

  Speler G Beoordeel
Weidenfeller Roman 90' -
Bender Sven 90' -
Lewandowski Robert ⚽ ⚽ ⚽ A 90' -
Hummels Mats 90' -
Blaszczykowski Jakub 90' -
Papastathopoulos Sokratis  90' -
Großkreutz Kevin 90' -
Sahin Nuri A 90' -
Mkhitaryan Hamlet Henrik A 76' -
Schmelzer Marcel 71' -
Reus MarcoA 59' -
  Bank G Beoordeel
Aubameyang Pierre-Emerick 31' -
Durm Eric 19' -
Schieber Julian 14' -
Kirch Oliver -  
Hofmann Jonas -  
Subotic Neven -  
Langerak Mitchell -  

VFB Stuttgart VFB Stuttgart

  Speler G Beoordeel
Haggui Karim 90' -
Sakai Gotoku 90' -
Schwaab Daniel 90' -
Maxim Alexandru Iulian A 90' -
Gentner Christian 90' -
Kvist William 90' -
Boka Arthur Etienne 90' -
Ulreich Sven 90' -
Leitner Moritz 85' -
Wattez Tim 74' -
Ibisevic Vedad 68' -
  Bank G Beoordeel
Abdellaoue Mohammed 22' -
Harnik Martin 16' -
Traoré Ibrahima 5'  
Niedermeier Georg -  
Sararer-Osuna Sercan -  
Rausch Konstantin -  
Kirschbaum Thorsten -  
Herbeleef Borussia Dortmund - VFB Stuttgart