Ajax laat zich in eigen huis verrassen

Joris De Wolf
| 21 reacties

Ajax blijft op de sukkel in de Eredivisie. De Amsterdammers verloren in eigen huis de competitiewedstrijd tegen Vitesse. De wedstrijd leek lange tijd op 0-0 te eindigen, maar in de slotfase Kazaishvili de bezoekers naar de overwinning.

De eerste helft had maar weinig om handen. Ajax had enkele kansen, maar zowel Fischer als Sigthórsson konden het niet afmaken. Vitesse kwam in de eerste twintig minuten slechts een keer in de buurt van het Amsterdamse doel, maar Christian Atsu schoot de bal hoog over. Niet veel later waren de bezoekers dicht bij het openingsdoelpunt. Havenaar zag zijn poging van de lijn gekeerd door Christian Poulsen.

Ook na de pauze was de beste kans voor Vitesse. Ibarra ging helemaal alleen af op Cillessen, maar de Amsterdamse sluitpost was bij de pinken bij een lobballetje van de Arnhemse aanvaller.  Vlak voor affluiten was het dan toch raak. Invaller Kazaishvill schoot de bal voorbij Cillessen. In de absolute slotminuut kon Lasse Schöne de schade nog beperken, maar zijn vrije trap strandde op de paal.