Feyenoord efficiënter dan Cambuur

Caroline Tonnelier

Feyenoord haalde het na een moeilijke eerste helft met 0-2 op het veld van Cambuur. De treffers kwamen op naam van Immers en Te Vrede. Dankzij deze zege komen de Rotterdammers terug in de top-drie.

Cambuur begon furieus aan de wedstrijd en was in de eerste helft duidelijk de betere. De thuisploeg sprong echter al te slordig met de kansen om. Zo wrong Ritzmaier na acht minuten een open kans de nek om en ook Bakker toonde zich weinig efficiënt. Halfweg de eerste helft kwam Feyenoord wat beter in de wedstrijd, maar in eerste instantie ook zonder succes. Pas in de blessuretijd van de eerste helft werd de score geopend. Na een mooie actie van Vilhena en Boëtius vond Immers de weg naar de netten.

Cambuur kon na de pauze niet op zijn elan doorgaan, terwijl Feyenoord vooral op de counter loerde om de voorsprong te vergroten. Halfweg de tweede helft kwam Te Vrede een weinig overtuigende Armenteros vervangen en het was de invaller die enkele minuten later voor de bevrijdende tweede treffer zorgde. In de 73e minuut zette de 22-jarige aanvaller met zijn eerste doelpunt in de Eredivisie de 0-2 eindstand op het bord.