Utrecht weg uit gevarenzone

Joris De Wolf

FC Utrecht heeft door een 2-0 overwinning tegen Heerenveen een schitterende zaak gedaan in het klassement. Door deze overwinning komt Utrecht op gelijke hoogte van de Friesen. Beide ploegen tellen nu vijftien punten.

Al na een minuut kon voormalig Lokeren-speler Alfred Finnbogason de score openen voor Heerenveen, maar de aanvaller verzuimde het af te maken. De thuisploeg daarentegen was wel trefzeker. Na twintig minuten krulde Toornstra de bal voorbij Heerenveen-goalie Nordfeldt. We gingen de rust in met een 1-0 tussenstand.

Na de pauze hadden de bezoekers uit Friesland ook de beste kansen. Opnieuw Finnbogason was het gevaarlijkst, maar kon opnieuw niet scoren. Utrecht was dan weer wel efficiënt. Mulenga liet de kans op de 2-0 niet liggen,dat was ook de einduitslag. Onze landgenoot Steve De Ridder stond 90 minuten op het veld.

De andere wedstrijd tussen Go Agead Eagles en Heracles werd gestaakt door het slechte weer.