Eredivisie kampt met zelfde probleem als Anderlecht

Eredivisie kampt met zelfde probleem als Anderlecht
Foto: © SC

Het Nederlandse voetbal gaat door een zwakke jaargang, zo lijkt het wel. Iedereen lijkt van iedereen te kunnen winnen in de Eredivisie. Hetzelfde probleem als Anderlecht een beetje.

Door Aernout Van Lindt

Ook Johan Cruyff trok al aan de alarmbel in de Nederlandse media: het niveau is gezakt, ook al zijn er veel talenten. De opbouw en de automatismen ontbreken bij vele topclubs in Nederland.

Kijk maar naar pakweg PSV: Bakkali en andere jonkies maken er de dienst uit, PSV is vaak zelfs gemiddeld jonger dan jong PSV - de beloftenploeg. Hetzelfde zet zich ook door bij enkele andere teams, waar veel jeugd zich aan het ontwikkelen is en de automatismen even uitblijven. 

Spanning troef

Dat probleem kent Anderlecht ook wat dit seizoen, maar in Nederland lijkt het op grotere schaal te zijn - waardoor we in Nederland een overgangsjaar lijken te kennen in de hele competitie. En dan kan iedereen werkelijk kampioen worden, want op dit moment staat het hele linkerrijtje op een zakdoek van elkaar.

Spannend is het dus ook wel, wat de supporters elk weekend best kunnen pruimen. Overigens is het niet enkel in Nederland dat het spannend is: ook de Jupiler Pro League is spannend voorlopig, terwijl in Engeland er al een rondo te maken valt van teams die elkaar klopten. De verschillen tussen kleine club en grote club zijn - zeker in het begin van een seizoen - verwaarloosbaar geworden.

Slotbemerking: als al het talent in Nederland zich de komende maanden en jaren ontwikkeld zoals het nu begonnen is, dan mogen we ons de komende jaren aan veel leuks verwachten. Een van de komende dagen laten we een echte Nederlandkenner op jullie los over dit thema.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties