Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stadio Olimpico
Machine Roma stokt, Milan blijft op de sukkel
Timothy Collard

In Italië stonden er zondagnamiddag zes wedstrijden op het programma als opwarmertje voor de avondmatch tussen Juventus en Napoli. AS Roma liet voor de tweede opeenvolgende keer punten liggen, terwijl Milan op de dool blijft.

AS Roma-Sassuolo  1-1
Na het puntenverlies op de vorige speeldag hoopte AS Roma dit weekend opnieuw aan te knopen met een zege. De Romeinen kwamen na net geen twintig minuten spelen op voorsprong tegen Sassuolo via een eigen doelpunt van Longhi. Die 1-0 bleef héél lang op het scorebord staan.

De drie punten leken binnen voor de lijstaanvoerder uit de Serie A, maar daar besliste de jonge Domenico Berardi in extremis anders over. Vorig seizoen was het negentienjarige talent van Sassuolo nog goed voor elf doelpunten in de Serie B en tegen Roma tekende hij in minuut 94 voor de gelijkmaker en een punt.

Chievo-AC Milan  0-0
AC Milan illustreerde zondag nogmaals dat het absoluut vierkant draait in de Serie A. Tegen hekkensluiter Chievo beten De Rossoneri negentig minuten lang hun tanden stuk, maar scoren deden ze niet.

Na twaalf speeldagen staat Milan op een troosteloze tiende plaats. Bovendien tellen de troepen van Massimiliano Allegri amper vier puntjes meer dan de degradatieplaatsen.