Brüls kan niet stunten tegen Monaco

Caroline Tonnelier

Monaco kende vandaag weinig moeite met het Nice van Christian Brüls. De Monegasken, zonder de geblesseerde Ferreira-Carrasco, behaalden een vlotte 0-3 zege en behouden daardoor de aansluiting bij Lille en PSG.

Bij de thuisploeg startte onze landgenoot Christian Brüls in de basis, maar hij speelde geen al te gelukkige wedstrijd. Bovendien zag hij zijn team na amper vijf minuten al op achterstand komen. Rodriguez opende de score en maakte de zo al moeilijke opdracht voor Nice zo mogelijk nog zwaarder. De thuisploeg probeerde wel iets terug te doen, maar halfweg de eerste helft verdubbelde Rivière met een rake kopbal de bezoekende voorsprong.

Ook na de pauze waren de beste kansen voor Monaco en in de slotfase zorgde Ocampos nog voor de zware 0-3 cijfers. Voor Nice meteen de zesde opeenvolgende nederlaag. De ploeg uit Zuid-Frankrijk zakt zo verder weg in de stand en is pas vijftiende.