Stadion: Stadio San Paolo
Invaller Mertens pakt punt na spektakelstuk
Timothy Collard

Napoli heeft opnieuw dure punten laten liggen in de Serie A. Het team van Rode Duivel Dries Mertens speelde gelijk en na een magere 4 op 12 ziet het Juventus alleen maar verder uitlopen.

Juventus haalde het vrijdag al met 0-2 van Bologna, dus Napoli – met Mertens op de bank – wist wat het moest doen. Het was wachten tot vlak voor de rust op doelpunten, maar plots ging het snel. Pandev legde er twee in het mandje in een tijdspanne van drie minuten.

2-0 leek de ruststand te gaan worden, maar Fernandez verschalkte zijn eigen doelman en zo was de voorsprong aan de rust net iets minder comfortabeler voor de thuisploeg.

Napoli controleerde de match in de tweede helft, maar twintig minuten voor affluiten moest Pepe Reina zich voor een tweede keer gewonnen geven op een inzet van Bruno Fernandes. Napoli, niet van slag, reageerde meteen en Dzemaili bracht zijn team opnieuw op voorsprong.

Napoli geeft zege nog uit handen

Rafa Benitez gooide na de 3-2 Dries Mertens in de ploeg, maar de Rode Duivel moest met lede ogen aanzien hoe zijn team de zege alsnog verspeelde. Dusan Basta maakte er tien minuten voor affluiten 3-3 van en zo moesten beide teams genoegen nemen met één punt na een doelpuntrijke wedstrijd.