Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Juventus Stadium
Oppermachtig Juventus legt Inter over de knie
Timothy Collard

Juventus is weer wat steviger leider nadat het de topper tegen Internazionale al bij al makkelijk naar zijn hand wist te zetten. Roma heeft door de hevige regenval van eerder op de dag nog een wedstrijd te goed, maar Juve telt op dit moment 9 punten meer dan de Romeinen.

Inter was van plan om het De Oude Dame zo moeilijk mogelijk te maken, maar op het kwartier waren de bezoekers toch al op achtervolgen aangewezen. Een sterk Juve drong Inter terug en Pirlo zette Lichtsteiner op weg naar de 1-0 met een heerlijk passje.

Na een flauwe eerste helft kwamen de Milanezen met hernieuwde moed uit de kleedkamers, maar Chiellini zette Juventus al gauw op rozen. Inter kreeg de bal niet weg na een corner en de verdediger knalde het leer tegen de touwen: 2-0.

Tien minuten later legde de thuisploeg de partij in een definitieve plooi. In eerste instantie vond Pogba Handanovic nog op zijn weg, maar in de rebound liet Vidal de Inter-doelman kansloos: 3-0. Rolando tekende nog voor de eerredder, maar verder kwam Inter niet meer.