De statistieken van Mertesacker en Koscielny

bart ver elst
| 14 reacties
De statistieken van Mertesacker en Koscielny
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arsenal heeft al meer dan twee jaar geen enkel Premier League duel meer verloren met Koscielny en Mertesacker heel de wedstrijd op het veld. De laatste keer gebeurde dat op 22 januari 2012.

Ondertussen zijn het al 31 wedstrijden op rij dat ze samen uitspeelden en daarvan werden er 22 gewonnen. De laatste keer verloor het centrale verdedigingsduo thuis tegen Manchester United. Mertesacker vertelt: “Toen ik deze statistieken voor het eerst hoorde, stond ik wat versteld. Maar het is iets goed, we kunnen hier verder op bouwen,” vertelt de Duitse international op de site van Arsenal.

Arsenal gaat twee moeilijke maanden tegemoet. De komende twee weken wordt er tweemaal tegen Liverpool, tegen Man United en tegen Bayern München gespeeld. In maart volgen nog wedstrijden tegen Tottenham, Chelsea en Manchester City.

“De laatste jaren was er veel kritiek op Koscielny en mezelf, maar ik denk dat we de criticasters hiermee de mond snoeren. Laurent (Koscielny) en ik zijn heel complementair, hij is wat sneller en beweeglijker, ik heb het positiespel en de lengte mee.”

Mertesacker vergeet ook zeker Thomas Vermaelen niet te vermelden als het om de centrale verdediging gaat: “Hij is onze kapitein, hij geeft onze ploeg telkens opnieuw een boost. Thomas is helemaal terug gekomen na een zware blessure. We zullen hem zeker en vast nog nodig hebben de komende maanden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties