Besiktas zet Galatasaray onder druk

Caroline Tonnelier

De strijd om de belangrijke tweede plaats in Turkije blijft spannend. Besiktas won vanavond immers van Gaziantepspor en nadert zo tot op één punt van Galatasaray.

Na een sterke eerste helft mocht Besiktas met een 0-1 voorsprong gaan rusten. Sahan opende de score met de kop. Een kwartier voor het einde leek de wedstrijd beslist na een tweede treffer van de bezoekers. Invaller Sismanoglu verdubbelde de voorsprong. Na de aansluitingstreffer van Sapara werd het nog even spannend, maar Besiktas hield stand.

Kasimpasa liet op eigen veld drie punten liggen tegen Konyaspor. De middenmoter haalde het met 1-3. Al in de eerste minuut kwam Kasimpasa op achterstand na een doelpunt van Kabze. Büyük bracht de stand opnieuw in evenwicht, maar in de tweede helft liep het opnieuw fout voor de thuisploeg.  Gekas, die ook al de assist voor de eerste goal voor zijn rekening nam, vond twee keer de weg naar de netten. Kasimpasa blijft dus op de dool en moet, afhankelijk van de andere resultaten, vrezen voor een vrije val in de rangschikking.