Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Veltins-Arena
Schalke blijft in spoor van Dortmund
Nicola Cantoro

Schalke 04 is een indrukwekkende reeks aan het neerzetten in Duitsland. Het won thuis van Hannover en liet zo een indrukwekkende 19 op 21 optekenen in de Bundesliga. Die Königsblauen staan met deze overwinning vierde op twee punten van Borussia Dortmund, de derde in de stand.

In de Veltsin-Arena in Gelsenkirchen was de wedstrijd voor de rust al gespeeld. Schalke trok het spel naar zich toe en sloeg kort voor rust twee keer toe. Na een voorzet van Sead Kolasinac schoot Jefferson Farfán raak bij de tweede paal. Kort daarna mikte Max Meyer de 2-0 binnen op aangeven van Atsuto Uchida.

Na rust kwam Huntelaar dicht bij een doelpunt. Eerst werd zijn poging afgeblokt en niet veel later kopte de Nederlander net over. Hannover kwam meer en meer opzetten, maar de kansen bleven voor de thuisploeg. Zieler pareerde pogingen van Meyer en Kevin-Prince Boateng en voorkwam een grotere nederlaag.