Mbokani: "Ik ben heel blij dat ik nog niet naar Kiev moet"

Jordy Ferket
| 4 reacties
Mbokani: "Ik ben heel blij dat ik nog niet naar Kiev moet"
Foto: © SC

Voormalig Anderlecht-spits Dieumerci Mbokani verblijft momenteel geblesseerd in ons land. Hij speelde niet tegen Valencia in de Europa League. Die partij werd gespeeld in Cyprus door het geweld in Oekraïne. De spits heeft schrik om terug naar Kiev te gaan. "De doden vallen op 200 m van mijn huis."

Donderdag was Mbokani niet van de partij in de wedstrijd tegen Valencia. De spits was geschorst. “Ik heb een voetblessure opgelopen, maar daarnaast was ik ook Europees geschorst”, aldus Dieumerci Mbokani aan Het Nieuwsblad.

Momenteel verblijft de aanvaller dan ook in Brussel. Daar is het momenteel veel beter dan in Oekraïne “Ik ben blij dat ik nog niet terug moet naar Kiev. Gelukkig dat het geweld uitbrak als ik niet in Oekraïne was. Maar mijn appartement daar is vlak aan het slagveld. De doden vallen op 200 meter van mijn huis. Ik durf niet teruggaan met mijn familie.”

Toch wordt de speler volgende week vrijdag verwacht in Kiev. Dan beginnen de groepstrainingen weer. “Ik ben een echte prof en ik doe wat de club mij vraagt. Laat ons hopen dat de kalmte terugkeert.” In de zomer ging Mbokani naar Oekraïne voor tien miljoen euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oekraïense Premier League

Nieuwste reacties