Bayern verplettert ploeg in vorm Schalke 04

Diederik Geypen
| 12 reacties

Bayern München heeft nog maar eens verschroeiend uitgehaald. Na nog geen half uur op de klok had de Rekordmeister de netten al vier keer doen trillen. In een overbodige tweede helft moesten de bezoekers uit Schalke nog met een man minder verder.

De wedstrijd was amper twee minuten ver toen een afgeweken vrije trap van Alaba in doel dwarrelde. Het beloofde een zware avond te gaan worden voor Die Königsblauen want nog voor het kwartier stifte Robben de 2-0 binnen.

De pletwals van de thuisploeg ging rustig door. Deze keer fungeerde Alaba als aangever, Mandžukić kopte raak binnen. Met zijn tweede van de avond tekende Robben voor de 4-0. Opvallend: Manuel Neuer raakte pas in minuut 27 voor het eerst de bal. Symbolisch voor de suprematie van Bayern.

Rood Papadopoulos

De recordscore van 8-1 leek verbroken te worden, maar in het tweede bedrijf herstelde Schalke het evenwicht. Meer zelfs, Rafinha (ex-Schalke) kreeg wat medelijden en gunde zijn vroegere werkgever de eerredder.

In het laatste kwart van de partij stak de leider uit de Bundesliga nog eens zijn neus aan het venster. Papadopoulos haalde de doorgebroken Mandžukić neer en moest met overdreven rood van het veld. Robben zette met zijn derde treffer de 5-1 eindstand op het bord.