Koploper Juventus beleeft lastige avond in Genoa

Caroline Tonnelier
| 2 reacties
Koploper Juventus beleeft lastige avond in Genoa
Foto: © SC

Juventus beleefde een lastige avond op het veld van Genoa. De koploper in de Serie A haalde het uiteindelijk met het kleinste verschil dankzij een treffer van Pirlo.

In de eerste helft had Juventus al op voorsprong kunnen komen. Twee doelpunten van Osvaldo werden echter afgekeurd wegens buitenspel. In het eerste geval was dit correct, maar de tweede keer werd er onterecht gevlagd. Intussen voelde ook Genoa zich tekortgedaan: de thuisploeg vond immers dat het recht had op een strafschop.

Na de pauze ging de bal wel op de stip na een handsbal van Arturo Vidal. Doelman Buffon, die ook bij andere mogelijkheden voor Genoa zijn ploeg rechthield, stopte de elfmeter van Calaio echter. De wedstrijd leek af te stevenen op een scoreloos gelijkspel, maar net voor affluiten bewees Pirlo nog maar eens zijn waarde voor Juventus. Met een schitterende vrije trap zorgde hij voor de winnende treffer.

Winst voor Fiorentina

Ook Fiorentina kwam vanavond in actie. De nummer vier uit de rangschikking haalde het met 3-1 van Chievo Verona. Cuadrado, Matri en Mario Gomez scoorden voor de thuisploeg. De tegentreffer kwam op naam van Paloschi. David Pizarro miste ook nog een strafschop voor de thuisploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties